Voltál már valaha úgy, hogy fáradtabban jöttél haza a nyaralásból, mint amikor elindultál…

Sokan élnek hektikus, stresszes életet és ez az őrült ütem áttevődik az utazási szokásinkra is. Hányszor éreztük a kiégett fáradtságot mikor egy turisztikai attrakcióból rohantunk a másikba. De van egy alulról jövő mozgalom, amely csendben felbukkant és egy más lehetőséget kínál: Slow Travel azaz a lassú utazás.

Slow Travel

Képzeld el, hogy egy hétig élsz egy francia kisvárosban, olasz birtokon vagy egy magyar vidéki kúriában, kis parasztházban. Minden reggel friss zöldségeket vásárolsz a termelői piacról vagy a gazda kertjéből, kedvenc kávédat kortyolgatod egy hangulatos hely teraszán, és kényelmesen kirándulsz a környező falvakba és birtokokra, időt szánsz a környék építészetének megcsodálására. Édes semmittevésből fakadó személyes felfedezés ez, az igazi dolce far niente.

Ez a lassú utazás varázsa, ahol kevésbé hangsúlyos a mániákus rohanás, sokkal inkább az, hogy nyugodt tempóban ismerd meg a régió környezetét. Ez nem a “hét város hét nap alatt” Európában, hanem egy olyan utazás melynek során új helyeket fogsz látni és új kultúrákat fedezel fel olyan módon, amely kevésbé stresszes. A SlowTravel tiszteletben tartja a helyieket, környezetbarát és igazán feltölt energiával.