Mostani adásunkban egy különleges helyre, a nyári mezőszemerei Godot művésztelepre látogatunk el. Mestert azaz Bukta Imrét és tanítványait is bemutatjuk, bele kóstolunk a kreatív alkotás különleges miliőjébe. Érdekel titeket milyen egy művészetelep? Hogyan és miket festenek a művészek ilyenkor? Milyen a világtól elvonulva megélni a kreatív energiákat? Kik most a legtehetségesebb fiatal alkotók? Hogyan éljük és értjük meg a kortárs művészetet? A művészet az egy életforma, a létezés, a világ észlelésének módja.
A Slow mozgalom Slow Art ága is azon a feltevésen alapul, hogy az alkotásokat tudatosan és szándékosan kell élvezni, nem pedig egyszerűen “szemes cukorként” fogyasztani.
A művészi tapasztalatunk lehet az élet egyik legizgalmasabb tapasztalása, ha érzékeinket, tudásainkat és érzéseinket 10-es skálán 10-re emeljük. Valójában azon ritka alkalmakkor, amikor ezt a “Wow!” érzést kapjuk, általában az történik, hogy a műalkotás legyen az festmény, film, zene, fotó, tánc vagy alternatív művészet, teljesen elkapja a pillanatot, ahol nem más, mint az én és a műalkotás találkozik, összefonódik, szintetizálódik. Mi ezeket az egész életet elkísérő, értékes szellemi feltöltődéseket keressük, kutatjuk és mutatjuk meg nektek, hogy minél több Wow! élményben legyen részetek. Lássuk!
Lassuljatok velünk! Let’s go Slow in Hungary!