Milano keeps on cooking – vagyis Milánó tovább főz. Ez a neve a kampánynak, amihez legalább negyven séf, szakács, pizzasütő, cukrász csatlakozott. Közöttük bőven találunk Michelin-csillagos, Slow Food sztárséfet is. A mozgalom célja, hogy a vesztegzár alá helyezett Olaszországban kicsit lazítsanak az otthon rekedt lakosok szorongásán, félelmén. Ezért ők főznek és főznek, az Instagramon osztják meg receptjeiket. Ezen felbuzdúlva a Slow Living Hungary is elkezdi itthon a jobbnál jobb otthoni slow food recepteket, slow art könyv és filmajánlókat megmutatni nektek tagjainktól itthon és világszerte. Let’s go Slow!

Az olaszok #otthonmaradok hashtaggel kívánnak tudatosan és büszkén kiállni amellett, hogy képesek felülkerekedni egyéni szabadságukon és kényelmükön, a közösség érdekében. Már híres arcai is vannak a közösségi összefogásnak, például Frencesco Totti futballista, Tiziano Ferro, Jovanotti és Eros Ramazotti zenészek, és Paolo Sorrentino Oscar-díjas rendezőzseni, hogy pár olyan példát említsünk, akiket itthon is ismerünk.

Eros Ramazotti

Olaszországot említve az elmúlt napokban-hetekben a COVID–19 és a leterhelt egészségügy jut eszünkbe, de az otthon maradó állampolgárok nem is lennének igazi olaszok, ha nem gondolnának arra, mit tesznek az asztalra az család elé.

Esetükben megállja a helyét a több kiló liszt betárazása, hiszen szinte minden mamma és az utánuk következő generációk is szívesen gyúrnak például házi pastát.

Ehhez szeretnének segítséget nyújtani az ismert gasztronómiai szakemberek, séfek, pizzaiolok és cukrászok. Itt a slowliving.hu oldalon és youtube csatornánkon, Instán is megosztunk veletek a következő hetekben nemzetközi Slow mozgalmi tagok, séfek, termelők, borászok, cukrászok, hírességek kedvenc receptjeit, hogy jobban, hasznosabban és persze finomabban teljen az otthon töltött idő. Keressétek a #slowlivinghungary #lassuljvelunkmagyarorszag hashtageket…

A Milano keeps cooking mozgalom keretein belül olyan kiválóságok, mint Filippo La Mantia, Enrico Bartolini, Andrea Berton főznek az Instagramon, és segítenek jobbnál jobb receptekkel mindazoknak, akik otthon ragadtak, és rémképekkel a lelki szemeik előtt várják a vírus elvonulását.

Jókedéllyel, szeretettel főznek és mutatják meg, hogy nem félnek, még ők sem, pedig a vendéglátás és a turizmus kéz a kézben járnak, és bizony a Michelin-csillagos éttermeknek is ugyanúgy be kellett zárniuk, mint a bisztróknak, kávézóknak. Szerencsére ez még nálunk nincs így de a lehetséges verziók közt van. Mindenesetre a gasztronómiai-vendéglátó szektor súlyosan meg fogja érezni a világjárványt. Kiváncsiak vagytok nálunk kinek a receptjei lesznek olvashatók?

Az itáliai kampányhoz csatlakozó tehetségek és ételművészek mindennapjaiba és legjobb receptjeibe leshetnek be az olaszok (és persze mindenki, aki követi a hashtaget és az élő és Insta Story highlightba került videókat). Lássuk be, példátlan ez a közelség, és megint csak rendkívüli az életigenlés és összefogás is. A séfek igyekeznek kevés alapanyagos, egyszerűbb receptúrákat megosztani, de azért a kicsit emeltebb gurmévonal sem marad ki majd.

A mozgalomhoz egy kötényt is gyártottak, azok megvásárlásával a vírussal harcoló olasz kórházak egyikét lehet támogatni.

Ez is érdekelhet:

#otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok

Az olaszok nem pánikolnak, inkább felelősségteljesen cselekszenek. Tegyünk mi is így! Jönnek a slow food receptek, slow art film- és könyvajánlók nálunk is… kövess minket. Let’s go Slow!

(Forrás: Roadster.hu Fotók: Getty Images, Unsplash, Instagram)