Igazán kalandos és élménydús két napot töltöttünk Borbás Marcsival és a Gasztroangyal csapatával. Megmutattuk Marcsiéknak milyen a Slow életérzés, kik vannak benne és hogyan működik a Slow közösség. Milyen értékek mentén szerveződik, mik a célok és miért ennyire dinamikus és erős itthon és külföldön egyaránt a mozgalom. Országos Slow Living Egyesületünk egyik régióján keresztül, a Slow Food Eger-Mátra convivium tagjaival átélhetitek milyen kicsit lelassulni, tudatosan keresni az értékeket, csodás tájakra barangolni és milyen amikor a helyiek szemével látod a vidéket, mélyebben átéled a kultúránkat.

Ide kattintva nézhetitek meg a műsort a médiaklikken:  slowliving-gasztroangyal

Belecsöppenhettek egy Slow living egyesületi gyűlésbe a Graefl Kastély és Majorságnál Kétútközön, Csutorás Feri beavat minket a prémium Slow Wine egri bikavér rejtelmeibe, Sárdi János nagynyárádi kékfestő mester remekmunkái és ő maga is feltűnik a műsorban illetve Noszvajról Bodnár Erzsike hoz isteni lekvárokat és a híres noszvaji “mocskos tésztát”. A “tanyától az aszatalig” elv alapján működő Aranyosi Dombi Udvarháznál Bánrévi Daniék mutatják milyen a 0 km-es konyha és milyen csoda hely a Tisza-tó. Beugrunk Szécsi Zoltán Slow tagunkhoz a kömlői farmjára, majd együtt főzünk a Slow food “Menu for change” kampányban benne lévő Cascade hotel és Barlangfürdőben. Lőrincz Györggyel bort kóstolunk a St.Andrea pincészetben Egerszalókon, majd átugrunk az őshonos szürkemarhák vonulását megtekinteni Egerszólátra és talán a műsor eddigi leggyönyörűbb helyén főzünk Nagy Gézáéknál.

Majd körbejárjuk Slow borászainkkal Gál Tiborral és Demeter Csabival a Szépasszonyvölgyben lévő pincéket, borbárokat és a völgy többi termelőjével egy isteni ebédet költünk el az Édeskert étteremben.  Töltsetek el velünk egy órát és megértitek miért szereti 162 ország a Slow mozgalmat és milyen fantasztikus dolog a piros csigát magadon viselni, Slow-nak lenni. Kövessetek minket facebook és instagram oldalunkon illetve youtube csatornánkon is és csatlakozzatok!

Do you need speed? Let’s go Slow!