Egy gyönyörű, napsütéses júniusi napon látogatták meg a Graefl kastély és Majorságot Vámos Erikáék, kutatva, keresve azt a kérdést: hogyan tudnak az emberek stresszmentes de mégis a modern ízlésnek maximálisan megfelelő ételekhez jutni. Mit is jelent a boldogállattartás? Mi a Slow Food és Slow Travel?

Az állatok életminősége nagyban hozzájárul a bennük keletkező tápláló, vagy éppen romboló összetevőkhöz. A nagyipari mennyiségben tenyésztett és tartott állatok húsában, tejében bizonyítottan stresszhormonok keletkeznek, amiket a feldolgozás után is tartalmaz az élelmiszer. Épp ezért fontos lenne, hogy az állatok tenyésztése, illetve tartása, úgynevezett boldog állattartásban történjen. Szerencsés Györgyi, a Graefl Kastély és Majorság tulajdonosa körbe kalauzol a műsorban egy olyan varázslatos helyen, ahol a racka juhok úgy bújnak az emberhez mint egy kis cica, az aranyló, napsütésben úszó legelőn az őshonos kecskék és juhok mellé betoppan néha egy őzike, a veteményesek vibrálóan zöldellnek, az ételek GMO-mentesek, modern felfogásúak de mégis tradicionális étkultúrát tükröznek és akkor a mesés több mint száz éves szecessziós kastély eredeti pompájáról még szó sem esett.

Az ételekről, Szekeres Diána a Slow Food Eger-Mátra Convivium (www.slowfood.com/joinus/hungary) vezetője beszél, aki nagy szeretettel ajánlja ezt a pompás helyet, azoknak az érdeklődőknek, utazóknak, akiknek fontos, hogy őszinte, igazságos és tiszta étkekhez jussanak, meg szeretnék tapasztalni  a természet valódi csodáját, ápolni és megélni a hagyományos magyar mezőgazdasági kultúra és építészet kincseinket.

Válts természetesre! Válts Slowra!

//tv2.hu/musoraink/tobb_mint_testor/238796_nem-mindegy-hogy-milyen-elete-volt-annak-az-allatnak-aminek-a-husat-tejet-fogyasztjuk.html