Múlt hét szombaton megrendezésre került Budapest szívében az első Slow Market az Akváriumban. Mátra, Eger, Nagynyárád, Noszvaj és Mezőszemere Slow Food termelői, Slow Wine borászai és Slow Art művészei pezsdítették fel a budapesti belvárost. Kóstolás, chillezés, beszélgetések, napsütés, Slow Living a köbön. Maguk a borászok meséltek arról, mi történik a dűlőkön, a pincékben, a szülőhelyükön.

Ludányi Balázs és Benedek Peti gyerekkoruk óta barátok és az élet nagy dolgairól köztük a szőlőművelésről is hasonlóan gondolkoznak. Bemutatták milyen friss szelek fújnak a mátrai lankákon. Eger meseszép dűlőiről, a kézműves borászat rejtelmeiről Nyolcas Tamás az organikus útra lépésről és új szépasszonyvölgyi Winebox projektjéről pedig Gál Tibor diskurált az érdeklődőkkel.

Nagy Feró is szimpatizál a Slow mozgalom értékeivel ezért kilátogatott családjával a Slow Marketre. Kis unokájával végig kóstolták Bodnár Erzsike noszvaji lekvár különlegességeit, Mezőszemere 10 tojásos házi tésztáit, hidegen sajtolt olajait. Vitt haza Bodnár-féle mézeket Felsőtárkányból és organikus, adalékanyagmentes Love2smile szappannal is meglepte feleségét.

Imádták az érdeklődők Sárdi János nagynyárádi kékfestő művész újdonságát, a Slow csigát ábrázoló kékfestő mintát. Megmutatta, hogy innovatív módon is lehet hagyományt őrizni. Nyugodt de mégis vibráló tradíció jellemzi, ez az ő erőssége. Krüzsely Gábor, Slow Art tagunk a kortárs festőművészet izgalmas alakja pedig ízelítőt adott új kiállításának anyagából, amit Egerben a Kepes Intézetben láthattok majd április 26.-tól. Nagy Ferónak improvizált is egy rajzot iziben, a rock legenda nagy örömére.

Örömét fokozta a Bori Mami étterem újra gondolt szarvasgombás somlóija eperhabbal. Feró elmesélte, hogy eddig a szent pillanatig ki nem állhatta a szarvasgomba erőteljes ízét egy rossz élmény miatt de ez a helyi alapanyagokból összeállított ételkreáció újra írta benne ehhez a nemes erdei gombához való viszonyt.

Energia kell? Lassulj le egy kicsit, éld át és töltődj fel élményekkel! Élvezd a tudatos fogyasztás örömeit ezentúl rendszeresen a Slow Marketen az Akváriumban.

Do you need Speed? Let’s go Slow!