Bilbaoban a napokban kiosztották a világ legjobb éttermének járó elismerést, s egyben nyilvánosságra hozták azt az ötvenes listát is, amely a világ vezető gasztrohelyeit rangsorolja. Az előkelő első helyen három éven belül immáron másodszor végzett Massimo Bottura étterme, a modenai Osteria FrancescanaNagy meglepetésre a dobogó mindhárom fokára európai étterem került. Az Osteria Francescana után a második helyezett a spanyolországi El Celler de Can Roca, a bronzérmes pedig a franciaországi Mirazur lett.

Massimo Bottura Modenában, itt található három Michelin csillagos étterme

A tavalyi nyertes hátrébb csúszott, így a New York-i Eleven Madison Park a negyedik legjobb étterem a világon. A listát a William Reed Business Media alakította ki, mely magában foglalta a világ számos pontjáról több ezer séf, ételkritikus és a gasztronómia közélet kulcsszereplőjének véleményét.

Massimo Bottura, a 2018-as év legjobb éttermének zseniális chefje régóta a Slow Food filozófia híve, ahogy mondja :
“Én egy olyan helyre születtem, ahol gyors kocsik vannak de az étel, az étkezés lassú. Gyors gondolat, észjárás kell de lassú készítésű alapanyagok és aprólékos munka is.” 

Három Michelin csillag és megannyi elismerés után is hirdeti gőzerővel a szakmában és a fogyasztóknak is a Slow filozófiát. A Slow Itália tagja és számos ismeretterjesztő videó és élő workshop, beszélgetés mutatja mennyire elkötelezett a tiszta, igazságos és kiváló minőségű alapanyagok és az országok egyedi étkultúrájának védelmét illetően. Küzd az ételpazarlás ellen és hisz a pozitív ökotudatosságban. Gratulálunk neki és örülünk, hogy a világ meghatározó gasztronómiai szakemberei közül az egyik legsikeresebbel egy értékközösségben vagyunk.

Határtalan boldogság látszik Massimo Bottura chefen

A Slow filozófia lényege az ételek tekintetében nem más mint a “tanyától az asztalig elv” azaz a “farm to table”. Ha ezen elv szerint étkezünk az csökkenti az ökolábnyomunkat. Ez megvalósulhat Massimo Bottura zsenialitásában a világ legjobb fine dining éttermében, egy piroskockás poroszlói étteremben vagy éppen a saját konyhánkban. A lényeg, hogy a saját környezetünk, a Föld szempontjából mindegyik lépés ugyanannyira számít! Kövessetek minket és megmutatjuk ezeket a piros csigás helyeket.

Nézzétek meg a lenti videóban a világhírű chefet, ahogy a Slow konyháról és saját hozzáállásáról mesél.
Do you need speed? Let’s go Slow! Energiára vágysz? Lassíts egy kicsit!